sunnuntai 23. elokuuta 2009

Two inspiring books


These two books truly inspire me! Both give detailed instructions to make your knits more fitting. Now I actually have to measure myself and try to tailor the patterns to fit my measures. These kinds of books should be labeled as "consideration management books": Farewell the "take any yarn you have, cast on some stitches, pretend to follow the pattern and wonder why nothing works" -knitting!

Ostin pitkästä aikaa taas kaksi kirjaa. Melvillien Mother-Daughter Knitsin sen vuoksi, että sitä on monessa lähteessä kehuttu must have -kirjaksi. Ja hyvä se onkin. Kirja opastaa perusteellisesti omien mittojen ottamiseen ja neuleiden muokkaamiseen näitä mittoja vastaavaksi. Tekniikkaosio onkin kirjan parasta antia! Tosin teemaan olisi sopinut vielä muutama sananen neuleen monipuolisemmasta muotoilusta esim. lyhennettyjen kerrosten avulla. Kirjan mallineuleissa on sekä hyviä klassikoita (poikittainen Knit-across sweater ja kepeä Swing top) että täysfloppeja (hiuspanta, huivit, solmio). Nyt tekisi mieleni valita huolella jonkun paidan malli, sovittaa lanka harkiten malliin ja lankaohjeeseen, ottaa mitat huolella, pohtia mallin muokkaamista, tehdä mallitilkku ja neuloa koko malli piiruntarkasti ohjeen mukaan. (Eikä tehdä siis perinteiseen tapaan sutaisemalla ja sinne päin: ottaa mitä kaapista löytyy, muka-noudattaa jotain ohjetta ja tuskailla kun mikään ei onnistu.).
Toinen hankinta on Cookie A:n Sock Innovation. Rakenteeltaan tämä on hyvin samanlainen kuin edellinenkin: hyvä tekniikkaosio ja liuta malliohjeita. Innostuin tässäkin eniten tekniikkavinkeistä. Häpeäkseni tunnustan, että en osaa kunnolla neuloa sukkia. Veikkaan tämän handikapin juontavan juurensa äidistä ja anopista, jotka suunnilleen vetävät sukkaparin viikossa ilman mitään ohjetta tai Sock Innovation -kirjaa. Nyt kuitenkin oivalsin, että nuo mummujen sukat eivät koskaa istu nilkan kaarta hyväilevällä tavalla, niitä ei pingoteta eikä mallineuleessa hienostella. Ja juuri tuosta mummotyylistä poikkeavan tavan neuloa sukkaa haluan nyt minäkin oppia. Ja kuten edelläkin, tässäkin pitää edetä harkiten, mitaten ja ohjetta seuraten. Oi miten hyvää maltinhallintaa!

Minua ilahduttivat tänään:
  • kesän viimeinen lämpöinen päivä
  • touhukas päivä mökillä
  • lähes teleportaalinen siirtyminen mökin rauhasta Hämeenkadun vilinään

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti