lauantai 8. tammikuuta 2011

Rovaniemi Mittens

Tämän neulevuoden ensimmäinen projekti on valmis: Rovaniemi-lapaset, eli ohje nro 89 Eeva Haaviston kirjasta Sata kansanomaista kuviokudinmallia. Kirjan ohjeille omistettu blogi löytyy täältä.

Lopputulos on varsin kaunis, vaikka työssä olikin monta mutkaa matkassa. Ohjekaavio ei ollut täysin yksiselitteinen, ja esim. ensimmäistä kuvioriviä ei käytännössä voinut neuloa niin kuin se oli piirretty, vaan siihen oli itse kopioitava vastaava rivi ylempää mallista. Itse tarvitsisin ehdottomasti peukalokiilan, mutta en kämmenpuolen mallineuleeseen ruvennut sitä säätämään. Lisäksi mallineule oli ihan liian pitkä ja siisti lyhentäminen oli haastavaa. Onnistui nyt jotenkin, vaikka vähän harmittaa, että kämmenselän kuvio ei nyt ole pituussuunnassa symmetrinen.
Viimeinen harmitus johtui ihan vaan omasta mokasta: olin juuri saanut lapaset neulottua ja pari oli päättelyä vaille valmis, kun heitin parin tyytyväisenä sohvapöydälle, vain huomatakseni, että olin juuri neulonut kaksi oikean käden lapasta. Kun lapsi ei suostunut siirtämään toista peukaloaan toiselle puolelle kämmentä, päädyin miettimään muita vaihtoehtoja: 1) neulo 2 vasemman käden lapasta samalla mallilla, 2) neulo 1 vasemman käden lapanen ja heitä yksi turha roskiin, 3) pura toinen lapanen ylhäältä peukkuun asti ja neulo uudestaan, 4) heitä molemmat roskiin, 5) yritä purkaa toinen peukalo ja yksi rivi kämmenpuolelta siististi, neulo vanha peukaloaukko umpeen ja neulo uusi peukalo vasemmalle. Valitsin vaihtoehdon 5. Kämmenpuolen mallineule on varsin pienipiirteistä, ja siihen jäi näkyvä sauma, mutta selvisin kuitenkin suhteellisen vähin vaurioin varsin lapsellisesta mokasta. Lienee turha edes sanoa, että alla olevassa kuvassa se arpinen lapanen on kämmenpuoli alaspäin :)

Minua ovat tänään ilahduttaneet:
  • Pitkät yöunet
  • 3 tuntia neulontaa hauskassa seurassa
  • Kepeä suomalainen komedia
  • Kohta kotiin saapuva perhe!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti