sunnuntai 22. elokuuta 2010

Mittens 5-1

Knit Nationista ja erityisesti Nancy Bushin kurssilta sain innostuksen kirjoneuleita kohtaan. Juuri Nancyn ansiosta osasin myös ostaa yhden kerän valkoista ja yhden kerän värjäämätöntä ruskeaa villalankaa, joista sopivasti voisi syntyä lapaspari. Eikä ohjeenkaan suhteen tarvinnut lähteä merta edemmäs kalaan, kun keväällä olin ostanut Anna Zilboorgin kirjan Magnificent Mittens & Socks. Anna muuten puolestaan on muuten Merike Saarniitin kaveri, joten pienessä piirissä pyöritään taas!

Malli: 5-1 (osa neuleiden viehätystä on niiden oivaltava nimeäminen, tässä kirjassa kaikilla ohjeilla on vain tylsä numerokoodi)
Lähde: Anna Zilboorg, Magnificent Mittens & Socks, 2nd ed. 2009
Tarvikkeet: Rowan Purelife British Sheep Breeds DK, luonnonvalkoinen ja -ruskea, puikot 3,25
Kommentit: Kaikki kirjan lapaset neulotaan sormista ranteeseen päin, ja peukalo liitetään kämmeneen heti neulonnan aikana. Lisäksi suuressa osassa ohjeita on "näkymätön peukalo", joka neulotaan kuvioneuleena siten, että kuvio jatkuu saumattomana myös peukalossa. Siten peukalo näyttää ikään kuin hukkuvan kämmentä vasten. Sormista aloitus oli helppo oppia ja näppärä tapa neuloa kämmen. Tälläinen pitkäsormi saa tällä tekniikalla varmasti sopivan lapasten yläosan. Samoin peukalotekniikka oli muuten oiva, mutta tässä mallissa ei ollut peukalokiilaa, eikä lapasen mallikuvio sitä kovin hyvin kestäisikään. Tällainen lapiokoura tarvitsisi ehdottomasti enemmän tilaa kämmenen alaosaan, kuten käy hyvin ilmi alla olevasta kuvasta: kuvion keskiviiva tekee rajun mutkan peukalon alapuolella, johon siis tarvittaisiin enemmän tilaa.

Things that have enlightened my day:
  • Relaxing weekend on the summer cottage
  • Late night sauna and swimming
  • Forthcoming Fall and cooler days

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti