sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Inspiring workspace

In our office, the nearest meeting room to my desk once was a laboratory. Various product tests were conducted in that room. During the last ten years, the room was filled with gray metallic shelfs, old books that nobody read, broken chairs and forgotten tables. And in the middle of everything was our most used meeting table. The room was everything but inviting and inspiring. Still, we spent a lot of valuable worktime there, but nobody brought customers to a meeting there if there was any other room free.

Then, one of us (that is me) got bored of it, and simply ask: Is there anything we can do to this room? And voilá, miracles happen! First came removers, then a carpenter, a painter, cleaners, designers and electricians, but no supervisers who would have said what is allowed and what is not. And today, the makeover is finished. I'm so sorry that I did not took any 'before' pictures, but here's how it looked 'after'.

In the one end of the room, we have a big and tall table with fun and colourful chairs:

In the other end, we have a cozy group of comfortable chairs, a sofa and a rocking chair. And a big screen and a design lamp to inspire us:
For some reason, this layout encourages people to move: in every meeting, someone starts to walk around the room, stands up or changes places. That must only be a good thing! Anyway, this is soooo much better  now than before!

Things that have enlightened me this week:
  • My birthday
  • A surprising call with a surprising message from a surprising person
  • The spring sun, brighter than a bright!

lauantai 8. tammikuuta 2011

Rovaniemi Mittens

Tämän neulevuoden ensimmäinen projekti on valmis: Rovaniemi-lapaset, eli ohje nro 89 Eeva Haaviston kirjasta Sata kansanomaista kuviokudinmallia. Kirjan ohjeille omistettu blogi löytyy täältä.

Lopputulos on varsin kaunis, vaikka työssä olikin monta mutkaa matkassa. Ohjekaavio ei ollut täysin yksiselitteinen, ja esim. ensimmäistä kuvioriviä ei käytännössä voinut neuloa niin kuin se oli piirretty, vaan siihen oli itse kopioitava vastaava rivi ylempää mallista. Itse tarvitsisin ehdottomasti peukalokiilan, mutta en kämmenpuolen mallineuleeseen ruvennut sitä säätämään. Lisäksi mallineule oli ihan liian pitkä ja siisti lyhentäminen oli haastavaa. Onnistui nyt jotenkin, vaikka vähän harmittaa, että kämmenselän kuvio ei nyt ole pituussuunnassa symmetrinen.
Viimeinen harmitus johtui ihan vaan omasta mokasta: olin juuri saanut lapaset neulottua ja pari oli päättelyä vaille valmis, kun heitin parin tyytyväisenä sohvapöydälle, vain huomatakseni, että olin juuri neulonut kaksi oikean käden lapasta. Kun lapsi ei suostunut siirtämään toista peukaloaan toiselle puolelle kämmentä, päädyin miettimään muita vaihtoehtoja: 1) neulo 2 vasemman käden lapasta samalla mallilla, 2) neulo 1 vasemman käden lapanen ja heitä yksi turha roskiin, 3) pura toinen lapanen ylhäältä peukkuun asti ja neulo uudestaan, 4) heitä molemmat roskiin, 5) yritä purkaa toinen peukalo ja yksi rivi kämmenpuolelta siististi, neulo vanha peukaloaukko umpeen ja neulo uusi peukalo vasemmalle. Valitsin vaihtoehdon 5. Kämmenpuolen mallineule on varsin pienipiirteistä, ja siihen jäi näkyvä sauma, mutta selvisin kuitenkin suhteellisen vähin vaurioin varsin lapsellisesta mokasta. Lienee turha edes sanoa, että alla olevassa kuvassa se arpinen lapanen on kämmenpuoli alaspäin :)

Minua ovat tänään ilahduttaneet:
  • Pitkät yöunet
  • 3 tuntia neulontaa hauskassa seurassa
  • Kepeä suomalainen komedia
  • Kohta kotiin saapuva perhe!

maanantai 3. tammikuuta 2011

Knitting year 2011

Tein ison päätöksen neulevuodelle 2011: En osta koko vuonna uutta lankaa. Tavoitteena on sen sijaa neuloa varastoa alas. Keväinen Japanin matka on tälle haasteelle varmasti suurin koetuskivi. Varastossa on langat ainakin seuraaviin projekteihin:
  • 2 paitaa itselle (Maija + Alpakka)
  • Villatakki itselle (Kerry Woollen Mills)
  • 3 paitaa tai takkia Merille
  • 6 paria sukkia, vähintään
  • 1 WM, josta en tiedä mitä tehdä
  • 7 huivia
  • 1 kauluri-pipo -setti
  • Langat useampiin muihin sukkiin, lapasiin ja pipoihin
Lankavaraston koko on lakon alkaessa 15,0 kg. Eri lankamerkkejä oli 55 erilaista, ja tyypillisesti yhtä laatua on 100 g. Keskeneräisiä töitä on 2. Lakon tavoitteena on siis pienentää tätä varastoa. Osatavoitteena 1 on neuloa pois tyhmiä lankoja, eli parantaa varaston laatua. Osatavoitteena 2 on ensinkin mahduttaa langat paremmin nykyisiin laatikoihinsa ja kaappiinsa ja järjestää ne yksitellen tai yhteensopivina kokonaisuuksina laatikoihin.

Näissä riittää puuhaa vuodelle 2011!

Knitting year 2010

Tuntuu kuin näistä Kalajoki-sukista olisi jo kulunut ikuisuus. Sukat valmistuivat vuosi sitten, ja tuon vuoden aikana on tapahtunut paljon! Neulevuosi 2010 oli täynnä aktiivista neule-elämää, ihania neulovia ystäviä, uutta lankaa, uusia malleja, uusia taitoja. Keväällä osallistuin Ravelympicseihin, ja sainkin porukkatsempin innoittamana kaksi työtä valmiiksi. Yksi vuoden kohokohtia oli maaliskuinen neuleretriitti, joka sinetöi Taijan, Virvan ja minun sielunsisaruuden. Enpä olisi vielä vanhoilla päivilläni löytäväni niin ihania uusia ystäviä! Kiitos leidit! Neuletapaamiset jatkuivat pienemmissä piireissä ja sitten isosti KnitNationissa Lontoossa. Se oli unohtumaton tapahtuma täynnä uusia lankoja, samanhenkisesti ajattelevia neulojia ympäri maailmaa, isoja nimiä ja guruja, kursseja ja uusia taitoja. Vuoden aikana neulomani projektit edustavat kaikki eri tekniikoita, toiset helpompia, toiset vaativimpia. Projekteista aina viimeisin on rakkain. Periaate, että en juurikaan neulo samasta ohjeesta kahdesti on hyvä, ja siitä aion pitää kiinni ensi vuonnakin.

Things that have enlightened my day:
  • Home alone week!
  • Finished PhD courses
  • Smoothly proceeding knitting!